Ние сме East Gate

„Ист гејт“ (East Gate) е основана од страна на групацијата „Балфин“. Уште од своите почетоци во 1993, „Балфин“ е една од најуспешните и најважни бизнис-групации што се активни во Југоисточна Европа.

Инвестициското портфолио на групацијата може да се класифицира во активности за недвижности, малопродажба, управување со комерцијален и индустриски простор, телекомуникации, кредитирање, минерална индустрија, туризам, енергија и земјоделство.

Балфин“ изгради репутација како најактивна и најиновативна групација, благодарение на успешностa во иновативните инвестиции, кои направија промени и револуција не само на пазарот, туку и во однесувањето на потрошувачите. Денес, со централа во Тирана, „Балфин“ е присутна и во Австрија, Албанија, Македонија, Дубаи, Косово, Босна и Херцеговина и во Холандија.

„Балфин“ изгради силно присуство со своите деловни субјекти во Југоисточна Европа и на меѓународните пазари, врз основа на својата амбициозна визија, комплетната посветеност кон извонредност, со својот динамичен карактер и подговтвеност за бизнисот, силната административна структура и со големото искуство низ годините.

Сите компании што се дел од групацијата „Балфин“ имаат своја приказна, како лидери во секторот во кој работат. Групацијата постојаноприменува иновативни идеи и преку тоа и преку тоа создава успешен бизнис и пример кој треба да се следи.

Трговија

 • Нептун - синџир продавници за бела техника – во 3 земји (Албанија, Македонија, Косово)
 • Џамбо – синџир продавници за детски играчки – во 4 земји (Албанија, Босна, Црна Гора и Косово)
 • ШПАР – синџир супермаркети

Недвижности

 • City Mall – Скопје – Трговски центар
 • TEG Mall – Тирана - Трговски центар
 • QTU Mall – Тирана - Трговски центар
 • Tirana Logistics Park – Логистички Парк

Проекти

 • Вала Мар Резиденс – приморски вили во Драч, Албанија
 • Грин Коаст – приморски вили во Плаце, Албанија
 • Ролинг Хил – вили во Тирана, Албанија
 • Амбасадор 3 – резиденции за домување во Тирана, Албанија